TOKATLILAR BU KEZ DE ANKARA’DA “TOKAT GÜNLERİ” NİN YAPILMASI İÇİN TOKAT VAKFININ DÜZENLEDİĞİ KAHVALTIDA BULUŞTU

1986 yılında Ankara’da kurulan Tokat Vakfı, tüzüğü gereği hemşehrileri arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamaya, sosyal ve kültürel etkinliklerle onları bir araya getirmeye devam ediyor.

Ankara’daki sivil toplum kuruluşlarının içerisinde 33 yıllık kurumsallaşmış kimliğiyle Tokat ve Tokat’lılar yararına olabilecek her tür çalışma ve çabanın da bugüne kadar içerisinde olan Tokat Vakfı bu kez de “Tokat Günleri” nin 2019 yılı içerisinde Ankara’da yapılması için Tokat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Erdem ve Erdem kardeşlerin mekanı olan Balgat Beylereyi Cafe’de 9 Aralık 2018 Pazar günü kahvaltılı toplantı düzenledi.

Toplantıya Devlet Eski Bakanı Dr. Reşat DOĞRU, Merkez Valilerimiz Amir ÇİÇEK ve Kemal YURTNAŞ, Ankara Çankaya Kaymakamlığı görevine yeni atanan hemşehrimiz Hüdayar Mete BUHARA, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi YAŞAR, Mamak Eski Belediye Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Erdoğan KARADAĞ, bürokratlar, Tokat’lı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çeşitli siyasi parti temsilcileri, Ankara’da okuyan Tokat’lı öğrenciler ve Tokat’lılar katıldı.

Sunuculuğunu Hakam Erdem’in yaptığı programda söz alan Tokat Vakfı Başkanı Hacı Mustafa İPEK; Tokat Vakfının İstanbul, Kırıkkale ve Bursa’da da şubelerinin olduğunu, hemşehrilerimizi çeşitli etkinliklerle zaman zaman bir araya getirmeye çalıştıklarını, Tokat ve Tokat’ın yararına olabilecek her türlü çalışmanın amacına uygun şekilde sonuçlanması için gayret gösterdiklerini, Ankara’da yapılamayan Tokat Günleri’nin yapılması için bugüne kadar Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi ile Ankara’daki Tokat’lı sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte heyet halinde görüştüklerini ancak bunun 8 yıldır yapılamadığını bugün de bu konuyu Tokat’lılarla birlikte istişare etmek üzere toplandıklarını dile getirdi ve tüm katılanlara geldikleri için teşekkür etti.

Devlet Eski Bakanı Dr. Reşat DOĞRU ; Tokat’lıların böyle güzel organizasyonlarla bir araya gelmelerinden mutlu olduğunu, yıllardır Tokat Vakfının bu görevi layıkıyla yerine getirdiğini ve Tokat Günleri’nin Ankara’ya renk kattığını ve ayrıca Tokat’ın ürünlerine Ankara’lılar tarafından yoğun bir talep olduğunu söyledi.

Merkez Valimiz Amir ÇİÇEK’de söz alarak; Tokat’lılarla birlikte olmaktan her zaman mutluluk duyduğunu ve tüm etkinliklere katılmaya özen gösterdiğini, Tokat Günleri’nin yapılması için üzerine düşen her türlü görevde hemşehrileriyle birlikte olacağını ifade etti.

Merkez Valimiz Kemal YURTNAÇ; Tokatlılarla olmaktan her ortamda mutlu olduğunu ve üzerine düşen her görevde elinden geleni yapacağını söyledi.

Toplantıya katılanlardan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi YAŞAR; Tokat’lılarla birlikte olmaktan mutlu olduğunu ve Ankara’da yapılacak faaliyetlerinde Yenimahalle Belediyesi adına her türlü katkıyı verebileceklerini ifade etti.

Mamak Belediye Eski Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Erdoğan KARADAĞ; hemşehrileriyle birlikte olmaktan her zaman mutluluk duyduğunu ve Tokat Günleri’nin yapılması için veya Tokat ve Tokat’lılar yararına olacak ve üzerine düşen her görevde hemşehrilerinin yanında olduğunu ve olacağını söyledi.

Ankara’da okuyan Üniversite öğrencileri adına söz alan Tokat Vakfı Gençlik Kolları Başkanı Onur TAŞOVA da; Tokat Vakfının mekanını Tokat’lı öğrencilere açmış olduklarından ve bu tür etkinliklere öğrencileri de dahil etmelerinden duyduğu mutluluğu öğrenciler adına dile getirdi ve öğrencilerin de bu tür etkinliklere ders zamanı dışında büyükleriyle birlikte canla ve başla destek vereceklerini söyledi.

Birçok Tokat’lının da söz aldığı toplantı sonucunda Tokat Günleri’nin el ve gönül birliğiyle yapılmasına yönelik olarak öncelikle Tokat Valiliği ve Belediye Başkanlığı ile görüşmelerin yeniden yapılması ve sonrasında yapılması gereken çalışmalarla devam edilmesi kararı alındı.